Malú Nemku zbili v škole moslimky. Učiteľka hovorí, že má nosiť šatku a nehovoriť, že je Nemka...

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 17:0 • 2 min
Malú Nemku zbili v škole moslimky. Učiteľka hovorí, že má nosiť šatku a nehovoriť, že je Nemka...

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecký Bild zverejnil príbeh matky dievčiny z dominantne nemeckého mesta Frankfurtu nad Mohanom, ktorá bola v škole šikanovaná svojimi moslimskými spolužiačkami do takej miery, že sa bála chodiť do školy.

slovakia

left justify in out

Dievčinka pritom pochádza zo zmiešaného manželstva. Otec je južan a matka Nemka. Každopádne, obaja rodičia sú kresťania a na dievčinke nie je jej zmiešaný pôvod až tak vidieť, píše server stredoevropan.cz.

 

„Má blond vlasy, žiadnu šatku, má nemecko-hebrejské meno a sme kresťania,“ vysvetľuje jej matka. „Moja dcéra sa v piatej triede nervovo zrútila. Mala modriny a hrozný strach chodiť do školy. Bola bitá a na ceste do školy verbálne napádaná. Jej triedna učiteľka povedala len: „Vaša dcéra nemusí hovoriť, že je Nemka. A okrem toho jej môžete dať šatku.“ Zmenili sme školu a od tej doby je všetko lepšie.“

 

Problémy sú s deťmi zo salafistickej rodiny, ktoré majú vplyv aj na umiernených moslimov. Pravidlá určujú radikálne deti. Keď sa ako nemecké dieťa ocitnete medzi nimi v menšine, je zle. Buď sa im prispôsobíte, alebo nemáte šancu ako spomínané dievčatko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona