Maltská pobrežná hliadka zachránila 80 migrantov, 20 neprežili

NETKY.SK • 22 Január 2015, 11:04 • 2 min
Maltská pobrežná hliadka zachránila 80 migrantov, 20 neprežili

RÍM - Maltský hliadkovací čln objavil na mori malú loďku s 80 migrantmi, dvadsiati ďalší však cestu podľa nich neprežili. Informovali vo štvrtok noviny Times of Malta. Na základe týchto údajov bolo plavidlo na ceste očividne niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Na palube boli samí muži zo strednej Afriky. Pôvodne ich cestovalo sto, dvadsiati však počas cesty zomreli. Odkiaľ presne vyrazili, nie je jasné. Najmä bezprávie v Líbyi však umožňuje pašerákom vysielať na more stovky malých, pre ďalekú plavbu nevhodných lodí. Cestu za lepším životom preto mnohí neprežijú.

 

Malta patrí spolu s južným Talianskom k hlavným miestam príchodu migrantov smerujúcich zo severnej Afriky do Európy. Talianska pobrežná hliadky odchytila vo štvrtok iné plavidlo s približne 70 migrantmi. Viac ako z Afriky však v poslednom období prichádzajú utečenci zo Sýrie, a to na nákladných lodiach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona