Malťania s doživotným zákazom za ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 15:17 • 2 min
Malťania s doživotným zákazom za ovplyvňovanie zápasov

VALLETTA - Štyria maltskí futbalisti majú doživotne zastavenú činnosť, odsúdili ich za ovplyvňovanie výsledkov.

slovakia

left justify in out

Gaetan Spiteri, Julian Briffa a Jermain Brincat patria na súpisky prvoligových klubov, Jermainov brat Chris Brincat reprezentoval krajinu vo futsale. Futbalista Hamrunu Spartans Spiteri sa tajne dohodol s Briffom, že ponúknu úplatok hráčovi klubu Sliema Wanderers pred vlaňajším februárovým zápasom, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1. Obaja dostali športové doživotie, ale žalobca národnej asociácie odporúča, aby Briffovi znížili trest za spoluprácu na vyšetrovaní. Bratia Brincatovci, ktorí boli súčasťou organizácie Floriana, majú prsty v pokuse zmanipulovať výsledok stretnutia druhej najvyššej súťaže zo septembra minulého roka. Odsúdení sa môžu proti verdiktu odvolať.
Maltu na poli futbalových podvodov zviditeľnil Kevin Sammut. Európska futbalová únia (UEFA) mu uložila desaťročný dištanc za údajnú pomoc pri ovplyvnení výsledku zápasu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2008 proti Nórsku (0:4). Hráč sa proti trestu odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies