Malťan Mifsud národným rekordérom

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:38 • 2 min
Malťan Mifsud národným rekordérom

TA' QALI - Kapitán maltskej futbalovej reprezentácie Michael Mifsud sa v utorok stal rekordérom v počte štartov v národnom mužstve.

slovakia

left justify in out

Medzištátny prípravný zápas v Ta' Qali proti Islanďanom (0:2) bol pre 35-ročného nevysokého útočníka v poradí 123. v najcennejšom drese, na trávnik vybehol v 54. minúte duelu. Mifsud si premiéru v reprezentácii svojej vlasti odkrútil už vo februári 2000, so 40 gólmi je tiež jej najlepším strelcom. "Keď som v roku 2000 debutoval proti Albánsku, nikdy by som si nepomyslel, že to dotiahnem až sem. Je to dostatočná odmena za všetku tú tvrdú prácu a obete. Som bojovník," uviedol pre uefa.com Mifsud, ktorý sa dvakrát predstavil aj proti Slovensku - zhodne v príprave a zhodne pod Tatrami. V auguste 2006 sa prizeral hetriku Filipa Šeba na bratislavskom Tehelnom poli (3:0), v septembri 2014 v Žiline zarmútil hostí Adam Nemec (1:0).

 

Malta je súperom Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska, po štyroch kolách je so štyrmi prehrami na poslednej 6. priečke tabuľkového poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies