Malta zachránila čln so 116 africkými imigrantmi

NETKY.SK • 12 Apríl 2011, 11:57 • 2 min
Malta zachránila čln so 116 africkými imigrantmi

Malta zachránila čln so 116 africkými imigrantmi

slovakia

left justify in out

Pri pobreží ostrova Malta v Stredozemnom mori zachytila dnes pobrežná hliadka čln so 116 africkými imigrantmi. Na palube plavidla bola aj 29-ročná mŕtva žena, ktorá zomrela počas cesty z Líbye za dosiaľ nevyjasnených okolností. Informovali o tom miestne úrady.
      Podľa maltskej armády medzi imigrantmi sú občania Čadu a Somálska - 94 mužov a 18 žien. Okrem toho na palube plavidla boli traja novorodenci a trojročný chlapec.
      Talianska rybárska loď spozorovala migrantov, keď sa snažili na seba upriamiť pozornosť pálením svojho oblečenia. Plavidlo sa v tom čase nachádzalo 45 námorných míľ juhozápadne od Malty a 47 námorných míľ od talianskeho ostrova Lampedusa, kam v ostatnom čase smerujú stovky imigrantov zo severnej Afriky.
      Maltskí vojaci informovali, že im talianske úrady oznámili, že sa nebudú podieľať na pomoci plavidlu, pretože sa nachádza bližšie k územiu Malty ako k Taliansku.
      Incident pravdepodobne spôsobí ďalšie napätie medzi Maltou a Talianskom, ktoré sa vzájomne obviňujú z nezodpovedného prístupu k riešeniu nelegálnej migrácie z Afriky.
      Maltský premiér Lawrence Gonzi kritizoval v nedeľu taliansku vládu za neochotu zachraňovať imigrantov pri ostrove Lampedusa.
      K najmenšiemu členskému štátu EÚ priplávalo od začiatku konfliktu v Líbyi dovedna už vyše 1200 imigrantov, uviedla tlačová agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona