Malta sa zdráha prevziať predsedníctvo EÚ aj za Britániu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 16:00 • 2 min
Malta sa zdráha prevziať predsedníctvo EÚ aj za Britániu

VALLETTA - Malta sa zdráha prevziať rotujúce predsedníctvo Európskej únie na celý rok 2017, namiesto zvyčajných šiestich mesiacov. V druhej polovici roka 2017 mala predsedať EÚ Británia.

slovakia

left justify in out

"Neboli sme v tejto záležitosti oslovení oficiálne, ale neoficiálne už tam nejaké rokovania boli," povedal dnes na tlačovej konferencii maltský premiér Joseph Muscat. "Ak nás inštitúcie EÚ požiadajú, aby sme prevzali predsedníctvo na dve obdobia, budeme sa musieť pozrieť na prostriedky a rozhodneme sa až po tom. Ale radšej by sme mali šesťmesačné obdobie," povedal.

 

Sociálny demokrat Muscat kedysi bojoval proti členstvu tejto bývalej britskej kolónie v EÚ. Výsledok britského referenda podľa neho znamená, že Malta stratila v EÚ kľúčového spojenca.

 

Najmenšia členská krajina EÚ má viesť ministerské stretnutia EÚ od januára 2017 a Británia od nej mala túto úlohu prevziať od júla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies