Maloobchodný predaj v Británii v apríli vzrástol o 5,2 %

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 11:59 • 2 min
Maloobchodný predaj v Británii v apríli vzrástol o 5,2 %

Maloobchodný predaj v Británii v apríli vzrástol o 5,2 %

slovakia

left justify in out

Maloobchodný predaj v Británii zaznamenal v apríli najväčší nárast za päť rokov. Na príčine boli nielen veľkonočné sviatky, ale aj svadba princa Williama a Kate Middletonovej v závere mesiaca, vďaka ktorej mali obyvatelia krajiny opäť voľno a užívali si dva predĺžené víkendy po sebe.
      Podľa najnovších štatistických údajov sa predaj v britských obchodoch, ktoré sú otvorené najmenej rok, v apríli zvýšil medziročne o 5,2 %. Na ilustráciu, v marci odbyt maloobchodníkov v Spojenom kráľovstve klesol medziročne o 3,5 %. Analytici odhadujú, že spolu za oba mesiace, teda marec aj apríl, tržby obchodníkov v Británii stagnovali.
      Briti teda vďaka dvom štvordňovým víkendom v apríli viac utrácali za potraviny, ale aj za oblečenie. Predaj potravín a alkoholických nápojov minulý mesiac vzrástol medziročne o 2,1 %, odbyt nepotravinárskych produktov ale klesol o 1,3 %. Odborníci predpovedajú, že v nasledujúcom období sa výdavky britských domácností znížia v dôsledku zrýchlenia inflácie a vládnych úsporných opatrení.
Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies