Maloobchodné tržby v USA vzrástli po štyroch mesiacoch

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:46 • 2 min
Maloobchodné tržby v USA vzrástli po štyroch mesiacoch

Maloobchodné tržby v USA vzrástli po štyroch mesiacoch - Svet Maloobchodné tržby v USA sa v júli zvýšili prvý raz po štyroch mesiacoch. Vzrástol totiž dopyt po širokom spektre výrobkov - od áut po elektroniku.

slovakia

left justify in out

img

Maloobchodné tržby v USA sa v júli zvýšili prvý raz po štyroch mesiacoch. Vzrástol totiž dopyt po širokom spektre výrobkov - od áut po elektroniku. To signalizuje, že spotrebiteľské výdavky by mohli v 3. kvartáli zrýchliť rast ekonomiky.
      Maloobchodné tržby sa v júli zvýšili o 0,8 %, informovalo dnes americké ministerstvo obchodu. Nárast bol najvyšší od februára a výrazne prekonal očakávania analytikov na úrovni 0,3 %. Pre porovnanie v júni tržby klesli o 0,7 %.
      Správa ministerstva obchodu podporuje názor, že spomalenie najväčšej svetovej ekonomiky v 2. štvrťroku bolo len dočasné. To zvyšuje šance prezidenta Baracka Obamu na znovuzvolenie v novembrových voľbách, ktoré ohrozuje zlá situácia na pracovnom trhu. Republikánsky kandidát Mitt Romney sa vo svojej kampani sústredí predovšetkým na slabú ekonomiku, ktorú poškodila Obamova politika.
      Takzvané jadrové maloobchodné tržby, to znamená bez započítania predaja áut, benzínu a stavebných materiálov, sa v júli zvýšili o 0,9 %, čo bolo najviac od januára. Bez započítania predaja áut tržby vzrástli o 0,8 %.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies