Malmströmová čelila protestu občanov v súvislosti s TTIP

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:10 • 2 min
Malmströmová čelila protestu občanov v súvislosti s TTIP

BRUSEL - Eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová musela dnes čeliť vyše dvadsaťčlennej skupine demonštrantov, ktorí s heslami proti Transatlantickej dohode o voľnom obchode a investíciách (TTIP) prerušili jej vystúpenie na Európskom kolégiu v Bruggách.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Belga uviedla, že Malmströmová na prestížnej škole vystúpila s prejavom v rámci konferencie venovanej európskej obchodnej stratégii.

 

Členovia skupiny "Zastavme TTIP" chceli svojím protestom upriamiť pozornosť na údajnú hluchotu Európskej komisie voči obavám európskych občanov súvisiacim s prebiehajúcimi rokovaniami medzi EÚ a USA o vytvorení najväčšej obchodnej dohody na svete.

Hlavnou vyjednávačkou za EÚ o transatlantickej zmluve o voľnom obchode je práve Malmströmová.

 

Asi 25 priaznivcov protestnej skupiny zaspievalo pieseň z muzikálu Bedári od Victora Huga "Počujete ľudí spievať?". Chceli tak upútať pozornosť eurokomisárky na vyše tri milióny podpisov, ktoré boli zozbierané v rámci celoeurópskej petície požadujúcej okamžité ukončenie rokovaní o TTIP.

 

"Naším cieľom bolo ukázať, že stále väčší počet občanov je nespokojných a pripomenúť, že naše obavy by mali byť vypočuté," povedal pre tlačovú agentúru Santiago Fischer, organizátor dnešného protestu.

 

Polícia, ktorá proti protestu zasiahla, skontrolovala iba identitu niektorých demonštrantov.

 

Prejav eurokomisárky na konferencii v Bruggách bol zameraný na prebiehajúce obchodné rokovania s USA a na novú stratégiu Európskej komisie, z ktorej by mal mať prospech "čo najväčší počet ľudí". Dodala, že ide o transparentný spôsob ako obnoviť dôveru Európanov v oblasť obchodu a v súlade s európskymi hodnotami, ktoré zdieľajú mnohými globálni partneri EÚ, vrátane Spojených štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies