Malijská polícia chytila údajného hlavného strojcu novembrového útoku na hotel

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 08:42 • 2 min
Malijská polícia chytila údajného hlavného strojcu novembrového útoku na hotel

BAMAKO - Tajné služby v Mali zatkli muža z Mauritánie, ktorého vyšetrovatelia považujú za hlavného strojcu útoku na luxusný hotel Radisson Blu v metropole Bamako, pri ktorom vlani v novembri zahynulo 20 ľudí. Podľa agentúry AP o tom v noci nadnes informoval tamojší prokurátor.

slovakia

left justify in out

Zadržaný Fawaz Ould Ahmeida mal podľa generálneho prokurátora zorganizovať útok na Radisson Blu hotel, počas ktorého 20. novembra zahynulo 20 ľudí.


Prokurátor ho obviňuje aj zo spolupráce na marcovom útoku extrémistov na vojenskú misiu Európskej únie v hlavnom meste Mali, počas ktorého však žiadny z príslušníkov neutrpel zranenia. Ozbrojené sily útočníka zabili.


Podozrivý má byť členom skupiny Murábitún, ktorá bola zapletená do útoku na plážové stredisko v Pobreží Slonoviny z 13. marca, uvádza sa vo vyhlásení. Prokurátor dodal, že tento muž mal na nasledujúci víkend pripravovať bližšie nešpecifikované útoky na západné ciele.


Dvaja útočníci vyzbrojení útočnými puškami kalašnikov a výbušninami prepadli spomínaný hotel 20. novembra a strieľali v ňom na návštevníkov. Malijskí vojaci podporovaní príslušníkmi francúzskych a amerických špeciálnych síl budovu obsadili a oboch útočníkov na mieste zabili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona