Mali ste ťažkú noc? Tento nanuk vás razom vzpruží!

NETKY.SK • 24 Marec 2018, 12:00 • 2 min
Mali ste ťažkú noc? Tento nanuk vás razom vzpruží!

Ak ste to s alkoholickými nápojmi trochu prehnali a teraz sa necítite najlepšie, pomôže tento kórejský "vynález".

slovakia

left justify in out

Poznajú to mnohí. Z času na čas sa môže stať, že to s konzumáciou alkoholu mierne preženieme a naše telo sa s tým na druhý deň vyrovnáva pomerne ťažko. Bolesť hlavy, nevoľnosť, závrate či nechutenstvo sú typickými znakmi takzvanej opice. Staré mamy radia vypiť šťavu zo zaváraných uhoriek, ale to zvládne naozaj len dobrodruh. Existujú však oveľa chutnejšie spôsoby, no žiaľ, zatiaľ len v Južnej Kórei.

 

Hoci sa o tom veľa nehovorí, práve Južná Kórea je najväčším konzumentom alkoholu v rámci Ázie. Vychádza to pravdepodobne najmä zo skutočnosti, že Kórejčania majú vo zvyku viackrát do týždňa realizovať akési teambuildingy, v rámci ktorých sa konzumuje pivo, koktaily a iné alkoholické nápoje. Ranné vstávanie do práce musí byť preto mimoriadne náročné, no utužovanie kolektívu má prednosť.  

 

Dr. Lee Byeong Sam pôsobiaci na jednej z miestnych kliník sa rozhodol využiť svoje poznatky a vytvoril nanuk, ktorý nepríjemné príznaky nadmerného požitia alkoholu dokonale utlmí. Mrazenú pochúťku obohatil o šťavu z exotického hroznového stromu. O jej účinkoch vedeli ľudia už v 17. storočí, možno ju teda považovať za tradičný liek proti opici. Ako však autor receptu uvádza, nesmierne dôležitým faktorom je aj to, že zmrzlina je studená. Stav, kedy telo odbúrava alkohol je totiž charakteristický zvýšenou teplotou. Pokiaľ ju znížime, nevoľnosť odznieva oveľa skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies