Mali ste luxusnú svadbu? Vedci tvrdia, že ste náchylnejší k rozvodu

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 15:00 • 2 min
Mali ste luxusnú svadbu? Vedci tvrdia, že ste náchylnejší k rozvodu

Podľa výskumu sa s finančnou náročnosťou svadby zvyšuje aj pravdepodobnosť toho, že v manželstve nebudete šťastní.

slovakia

left justify in out

Všimli ste si, že už vyslovením slova „svadobný“ niekoľkonásobne stúpa cena produktu? Svadby sú totiž niečo, na čom nikto nechce šetriť, chce sa pred rodinou a priateľmi odprezentovať v tom najlepšom svetle a zároveň si povie, že takéto udalosti sa obvykle konajú len raz za život. Preto do hostiny investujú často naozaj veľké peniaze. Ako sa však ukázalo, aj také niečo ako hodnota svadobnej oslavy má isté prepojenie s tým, či sa vám v manželstve bude dariť.

 

Profesori ekonómie Andrew Francis-Tan a Hugo M Mialon realizovali výskum potvrdzujúci, že páry, ktoré do svojich svadieb investovali viac ako 17-tisíc eur majú 1,6-krát väčšiu šancu, že ich manželstvo skončí rozvodom, než tí, ktorí zaplatili menej. Podobne je to i pri kúpe snubného prsteňa. Pokiaľ je jeho hodnota vyššia ako 3,5 tisíc eur, riziko rozvodu je 1,3-krát vyššie.

 

Táto rovnica však neplatí v prípade svadobnej cesty. Tu sa ukázalo, že čím drahšie medové týždne, tým trvácnejší vzťah. Zdá sa teda, že je lepšie trošku okresať veľkoleposť samotnej svadby a dopriať si viac v rámci svadobnej cesty.

 

Čo za tento zvláštny fenomén môže, odborníci neuviedli. Mohlo by to však súvisieť s tým, že pokiaľ si manželia môžu dovoliť honosnú oslavu, zrejme sú finančne lepšie zabezpečení a tým pádom aj viac zaneprázdnení. Majú teda menej času, ktorí investujú do vzťahu. No a žiaľ, peniaze nie sú všetko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies