Mali sme namále, v Bratislave nás nečaká nič ľahké, tvrdí Graňák

NETKY.SK • 22 Február 2013, 08:11 • 2 min
Mali sme namále, v Bratislave nás nečaká nič ľahké, tvrdí Graňák

Mali sme namále, v Bratislave nás nečaká nič ľahké, tvrdí Graňák - Hokej Slovenský obranca, ktorý je v službách Dinama, sa do Bratislavy teší. Hokejisti Slovana Bratislava mali v druhom zápase 1.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský obranca, ktorý je v službách Dinama, sa do Bratislavy teší.

Hokejisti Slovana Bratislava mali v druhom zápase 1. kola play off KHL na ľade favorizovaného Dinama Moskva víťazstvo na dosah. Nad ruským gigantom viedli v polovici stretnutia 2:1 a za stavu 2:2 v predĺžení mali niekoľko sľubných šancí na rozhodnutie. Úradujúci držiteľ Gagarinovho pohára však nepripustil prekvapenie, gólom Alexeja Sopina zo 72. minúty vyhral aj druhú vzájomnú bitku a zvýšil vedenie v sérii na 2:0 na zápasy.

"Som rád, že sme to zvládli, ale tentoraz to bolo veľmi náročné," priznal slovenský obranca v službách Dinama Dominik Graňák. "Slovan hral vynikajúco. V prvom súboji prehral 1:5, no teraz sme mali namále. Našťastie sme v predĺžení dokázali vyhrať. Je skvelé, že vedieme v sérii 2:0."

Tréner "belasých" Rostislav Čada postavil do bránky Branislava Konráda, ktorý vystriedal doterajšiu jednotku tímu Jaroslava Janusa. Nový muž sa svojej úlohy zhostil na výbornú, hoci inkasoval hneď z prvej strely v 74. sekunde, od tohto momentu bol najlepším hráčom slovenského mužstva. Svojimi zákrokmi Konrád dlho držal Slovan v hre o víťazstvo. "Tento ťah nás trochu prekvapil, vzhľadom na to, že Braňo predtým dlho nechytal. Ukázal však, že je kvalitný brankár. Chytal super,"pochválil Graňák súperovho gólmana, ktorý kryl 33 striel domácich.

Séria sa z ruskej metropoly teraz presúva do Bratislavy, kde bude chcieť Dinamo rozhodnúť o svojom postupe. "Bolo by pre nás super, keby sme na Slovensku sériu ukončili, ale musíme tam ísť skromne,"povedal Graňák. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 si uvedomuje, že jeho tím sa chystá do "jamy levovej", kde už padli takí giganti ako Petrohrad, Omsk, Jaroslavľ či Kazaň. Aj Dinamo vyhralo v základnej časti na klzisku Slovana len s odretými ušami. "Do Bratislavy sa teším, bude tam určite skvelá atmosféra. Radi by sme získali tretí bod, no bude to veľmi náročné. Všetky top mužstvá tam poprehrávali. Viem, že slovanisti to ešte nezabalili. Nečaká nás nič ľahké," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona