Pri útoku ozbrojencov na vojenskú základňu v Mali zahynulo 17 vojakov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 10:07 • 2 min
Pri útoku ozbrojencov na vojenskú základňu v Mali zahynulo 17 vojakov

BAMAKO - Najmenej 17 vojakov zahynulo a 30 utrpelo zranenia pri útoku na vojenskú základňu v Mali. Informovala o tom v noci nadnes stanica BBC s odvolaním sa na miestne vládne a bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Ťažko ozbrojení útočníci obsadili základňu v meste Nampala ležiacom v centrálnej časti krajiny a niekoľko jej častí podpálili. K zodpovednosti za útok sa prihlásili dve rozličné skupiny. Malijský prezident Ibrahim Boubacar Keita zvolal v dôsledku incidentu bezpečnostnú schôdzu s premiérom, ministrom obrany a veliteľmi ozbrojených síl.

 

V Mali pôsobí množstvo ozbrojených skupín angažujúcich sa v etnických a džihádistických otázkach. Nedávno sformovaná skupina vyhlásila, že na základňu zaútočila v reakcii na útoky malijskej armády na príslušníkov etnických Fulbov. Islamistická skupina Ansar Dine sa takisto prihlásila k zodpovednosti.

 

Minulý rok tri rôzne džihádistické skupiny vyhlásili, že stoja za útokom na hotel v malijskom hlavnom meste Bamako. Na žiadosť tamojšej vlády v roku 2013 intervenovala v Mali francúzska armáda, v krajine sú prítomné aj mierové sily OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies