Malí návštevníci paláca kládli zaujímavé otázky, doniesli aj darčeky

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 12:33 • 2 min
Malí návštevníci paláca kládli zaujímavé otázky, doniesli aj darčeky

Malí návštevníci paláca kládli zaujímavé otázky, doniesli aj darčeky - Politika Miesto, kde hlava štátu pracuje a prijíma významných štátnikov si dnes zblízka prišli obhliadnuť stovky ľudí. Deň otvorených dverí sa tu dnes koná už po ôsmykrát.

slovakia

left justify in out

img

Miesto, kde hlava štátu pracuje a prijíma významných štátnikov si dnes zblízka prišli obhliadnuť stovky ľudí. Deň otvorených dverí sa tu dnes koná už po ôsmykrát.
      "Všetci návštevníci, či už mladí alebo starí, všetci sú nadšení, že to môžu vidieť a že sa môžu pozhovárať s pracovníkmi kancelárie prezidenta. Majú veľmi zaujímavé otázky a zaujímavo sa dá na ne odpovedať," povedal na dnešnom brífingu prezident SR Ivan Gašparovič. Malý návštevník sa napríklad hlavy štátu spýtal, či si môže sadnúť na stoličku v jeho pracovni, od ďalšej školáčky dostal vlastnoručne vyrobenú kľúčenku. Prvú dámu Silviu Gašparovičovu zas udivilo, že sa jej škôlkari pýtali, kto je a potom ju tak aj oslovovali.
      Prezidentský pár tvrdí, že záujem verejnosti o deň otvorených dverí každoročne rastie. Podujatie organizujú v júni, keď už majú školáci voľnejšie dni a žiaci chodia na školské výlety. Na návštevu paláca prišli aj viaceré triedy škôlkarov. "Zaujímavé sú pre mňa najmä stretnutia so zahraničnými Slovákmi a je ich veľmi veľa, ktorí sú práve v tomto čase na dovolenkách," uviedol Gašparovič. Dodal, že ľudia pri rozhovoroch obchádzajú politické témy, podľa prezidenta skôr ďakujú a gratulujú.
      "Chodila som sem kedysi ako pionierka do takého dramatického krúžku, tak som bola zvedavá, ako sa to zmenilo. Je to tu krásne," povedala návštevníčka Mária z Bratislavy. Slavomír z Handlovej, ktorý v hlavnom meste pracuje, zas prišiel preto, lebo tvrdí, že takúto možnosť nemá každý deň. "Človek tu môže vidieť aj kúsok histórie. Každý zámok si stojí za to pozrieť. Navyše pochádzam z rovnakého kraja ako prezident," doplnil Slavomír.
      V rámci dnešného programu na zadnom nádvorí Prezidentského paláca nebude chýbať ukážka policajných vozidiel a limuzín, autogramiáda prezidentského páru a stretnutia s občanmi. Športoví fanúšikovia si tiež prídu na svoje. Môžu získať podpisy od strieborných hokejových medailistov, napríklad od Libora Hudáčka, Juraja Mikuša, trénera Vladimíra Vůjteka, futbalistu Miroslava Stocha, majstra sveta v pretláčaní rúk Ľubomíra Jagnešáka a ďalších. V záhrade Grasalchovičovho paláca vystúpia detské a mládežnícke súbory, sokoliari z Červeného kameňa, trio LA GIOA, Nela Pocisková či Otto Kollman s manželkou Sylviou.
      Deň otvorených dverí začal dnes po 9.00 hodine napochodovaním Čestnej stráže prezidenta SR na prednom nádvorí. Prezidentský pár tu privítal návštevníkov a pozval ich na prehliadku priestorov. Čestná stráž prezidenta SR a mažoretky predviedli návštevníkom svoje vystúpenie.
      Prezidentský palác je dnes otvorený do 18.00 hodiny a posledná prehliadka je naplánovaná na 17.00 hodinu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies