Malí a začínajúci podnikatelia to budú mať od júna na Slovensku ľahšie

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:29 • 2 min
Malí a začínajúci podnikatelia to budú mať od júna na Slovensku ľahšie

Malí a začínajúci podnikatelia to budú mať od júna na Slovensku ľahšie

slovakia

left justify in out

Nový informačný portál pre malých podnikateľov www.malepodnikanie.sk, ktorý vznikol vďaka podpore Programu rozvoja vidieka SR 2007-2013, začal od 1. júna 2011 slúžiť podnikateľskej verejnosti na Slovensku. Podnikatelia teda budú mať o niečo ľahší život aspoň v oblasti zorientovania sa v začiatkoch a vyhľadávania dôležitých informácií.
      Spusteniu projektu predchádzala informačná kampaň v regiónoch. Informačné semináre a konferencie v siedmich krajských mestách navštívili desiatky zástupcov používateľských skupín – študentov, nezamestnaných a malých a začínajúcich podnikateľov, ale aj samospráv, médií a iných zainteresovaných organizácií a inštitúcií.
      Cieľom portálu je pomáhať podnikateľom zorientovať sa v dnešnom neustále sa meniacom podnikateľskom prostredí. Zameriava sa na rôzne aspekty podnikania, predovšetkým však na jeho začiatky, ekonomiku, riadenie, marketing, komunikáciu, financovanie a na zvyšovanie inovatívnosti a konkurencieschopnosti. Jeho najzaujímavejšou časťou, ktorá ho bude zároveň najviac odlišovať od podobných projektov fungujúcich na našom trhu, je Online poradňa. Prostredníctvom online poradne budú mať registrovaní používatelia až do konca roka 2012 prístup k bezplatnému individuálnemu poradenstvu s garantovanou odpoveďou experta do jedného týždňa. Ďalšia časť portálu poskytuje denne aktualizované články z oblasti ekonomiky a podnikania na Slovensku. Partnerom tejto sekcie je Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Stránka je obohatená aj o zaujímavosti týkajúce sa podnikania v EÚ z portálu EurActiv.sk. Obsahuje aj knižnicu študijných materiálov so základným prehľadom v jednotlivých oblastiach a rôzne novinky, informácie, blogy a tipy od administrátorov a používateľov.
      Projekt je určený desiatkam tisícom malých podnikov a živnostníkov, ktorých počet podľa Štatistického úradu SR z roka na rok rastie tempom okolo 10 %, ale aj študentom posledných ročníkov stredných a vysokých škôl a nezamestnaným, ktorí sa rozhodli skúsiť šťastie v podnikaní. Aj v prípade týchto skupín ide o obrovský počet ľudí. Úrad informácií a prognóz školstva uvádza, že v minulom školskom roku opustilo brány stredných a vysokých škôl viac než stotisíc absolventov. Miera nezamestnanosti je na Slovensku dlhodobo jednou z najvyšších v Európskej únii. Podľa OECD dosiahla v marci 2011 takmer 14 %. K zlepšeniu tejto situácie nebude prispievať ani súčasná globálna ekonomická situácia a s ňou súvisiace škrty v oblasti personálnych výdavkov v súkromnom, ale aj vo verejnom sektore. Podobné projekty teda prispievajú nielen k zvyšovaniu kvality a efektivity podnikania, ale môžu byť i zaujímavým príspevkom k riešeniu problémov zamestnanosti na Slovensku. Preto si zaslúžia pozornosť verejnosti a mali by byť v čo najväčšej miere podporované.
      Projekt www.malepodnikanie.sk sa bude snažiť o podávanie informácií v zrozumiteľnom jazyku, aby umožnil začínajúcim podnikateľom čo najrýchlejšiu cestu k naštartovaniu svojich menších, rodinných, či väčších biznisov. Práve tento segment podnikateľov je hnacím motorom ekonomík v celom vyspelom svete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies