Malí a strední podnikatelia môžu opäť získať mikropôžičky od SBA

NETKY.SK • 30 September 2016, 10:46 • 2 min
Malí a strední podnikatelia môžu opäť získať mikropôžičky od SBA

BRATISLAVA – Malí a strední podnikatelia sa budú môcť aj tento rok uchádzať o zvýhodnené mikropôžičky. Ponúkať ich bude Slovak Business Agency v rámci iniciatívy Európskeho týždňa malého a stredného podnikania tzv. SME Week.

slovakia

left justify in out

Podnikatelia môžu žiadať o financie napríklad na financovanie investičných či prevádzkových aktivít od 2500 eur do 50.000 eur s 2-% úrokovým zvýhodnením a s možnosťou odkladu splátok istiny do šiestich mesiacov od čerpania úveru. Dvojpercentné zvýhodnenie bude SBA poskytovať na žiadosti podané od začiatku októbra do konca novembra.

 

Európsky týždeň malého a stredného podnikania je kampaň, ktorú koordinuje Európska komisia so zámerom propagovať podnikanie v súlade s iniciatívou s názvom "Small Business Act" pre Európu. Cieľom kampane je informovať verejnosť o podpore podnikania a zaujať myšlienkou podnikania čo najviac ľudí, najmä mladých. Tento rok je SME Week vyhlásený od 20. do 27. novembra.

 

Na Slovensku Európsky týždeň malého a stredného podnikania koordinuje Slovak Business Agency, ktorá je zároveň aj členom Enterprise Europe Network (EEN), ktorá je najväčšou medzinárodnou sieťou na podporu podnikania, inovácií a výskumu. EEN spája štyri kontinenty, 50 krajín a vyše 600 organizácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona