Malév nemá peniaze, vláda zaradila spoločnosť medzi strategické podniky

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:41 • 2 min
Malév nemá peniaze, vláda zaradila spoločnosť medzi strategické podniky

Malév nemá peniaze, vláda zaradila spoločnosť medzi strategické podniky - Doprava Maďarská letecká spoločnosť Malév dnes oznámila, že nemá peniaze na udržanie svojho chodu. Urobila tak niekoľko hodín potom, ako maďarská vláda urobila prvé kroky na reštruk

slovakia

left justify in out

img

Maďarská letecká spoločnosť Malév dnes oznámila, že nemá peniaze na udržanie svojho chodu. Urobila tak niekoľko hodín potom, ako maďarská vláda urobila prvé kroky na reštrukturalizáciu stratovej spoločnosti a na jej ochranu pred bankrotom.
      "Na dnešnom zasadnutí správnej rady výkonný riaditeľ Lorant Limburger radu informoval, že aj napriek postupnému zlepšovaniu hospodárskych výsledkov spoločnosti sa financovanie prevádzky firmy stáva od konca januára neudržateľným a zatiaľ sa túto situáciu nepodarilo vyriešiť," oznámila spoločnosť Malév, ktorej vedenie opätovne požiadalo vládu o pomoc. Budapešť po viacerých neúspešných pokusoch aerolínie sprivatizovať nakoniec v roku 2010 spätne odkúpila s výnimkou 5 % všetky akcie firmy.
      Malév, ktorý zamestnáva 2600 ľudí, však zároveň dodal, že po nedávnom rozhodnutí Európskej komisie (EK) o povinnosti firmy vrátiť štátnu pomoc je manévrovací priestor vlády dosť obmedzený.
      EK začiatkom januára rozhodla, že letecká spoločnosť, ktorá sa na ročnom obrate letiska v Budapešti podieľa zhruba 40 %, neoprávnene získala štátnu pomoc. Ide o stovky miliónov eur, ktoré vláda poskytla firme v rokoch 2007 až 2010. Preto Brusel nariadil Budapešti, aby ju od Malévu žiadala späť.
      Ešte predtým, než Malév oznámil problémy s financiami, maďarská vláda rozhodla, že spoločnosť zaradí medzi strategické spoločnosti. Tým zabráni veriteľom, aby na firmu mohli podať návrh na konkurz.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies