Malev dostane ďalšiu finančnú injekciu od štátu

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:34 • 2 min
Malev dostane ďalšiu finančnú injekciu od štátu

Malev dostane ďalšiu finančnú injekciu od štátu

slovakia

left justify in out

img

Stratový maďarský národný letecký prepravca, spoločnosť Malév, dostane od štátu ďalšiu finančnú injekciu, povedal pre piatkové vydanie denníka Világgazdaság minister pre národný rozvoj Tamás Fellegi. "Niet pochýb o tom, že situácia spoločnosti Malév je mimoriadne kritická," povedal Fellegi. "Vzhľadom na zdedenú právnu a finančnú situáciu tejto firmy štátna spoločnosť pre správu majetku poskytne nové financie firme Malév na základe súhlasu vlády v záujme zabezpečenia priebežného financovania firmy," dodal minister. Neuviedol však, o akú sumu ide.

Maďarský letecký prepravca Malév tento mesiac od štátu už dostal 5,7 mld. forintov (HUF), aby zaplatil za lízing lietadiel. Fellegi povedal, že najnovšia finančná injekcia je nevyhnutná vzhľadom na dlhy Malévu, úroky z týchto dlhov, výrazný rast cien leteckého benzínu a vzhľadom na nižší počet pasažierov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies