Malec zachránil SR "21" v hodine dvanástej: "Dôležitý gól v kariére"

NETKY.SK • 3 September 2015, 11:04 • 2 min
Malec zachránil SR "21" v hodine dvanástej: "Dôležitý gól v kariére"

MYJAVA - Slovenskí futbalisti do 21 rokov ukázali v stredajšom finále Challenge Trophy nasadenie, vôľu aj odhodlanie bojovať o víťazstvo do posledných sekúnd.

slovakia

left justify in out

Vďaka neutíchajúcej snahe vyrovnali v 94. minúte zápasu proti Turecku na 2:2 a predĺžili si tak sen o celkovom triumfe na turnaji. Ten sa napokon zrodil po dramatickom jedenástkovom rozstrele, v ktorom preukázal kolektív Pavla Hapala nielen silné nervy, ale aj potrebnú kvalitu.

 

Mladým Slovákom vyšiel vstup do stretnutia. Boli aktívni, tureckú rozohrávku napádali hlboko na útočnej polovici, no z dobrej práce záložnej rady nedokázalo nič vyťažiť útočné trio Dávid Guba - Tomáš Malec - Adam Zreľák. K slovu sa dostal súper a z troch gólových šancí premenil dve. Vytúžený gól napokon prišiel po zmene strán. V 78. minúte najskôr excelentne trafil Filip Kiss a vo štvrtej minúte druhého nadstavenia nastavil hlavu na Haraslínov center v správny čas Malec. "Neviem, či to bol najcennejší gól kariéry, no určite patrí medzi tie najdôležitejšie. Som rád, že som ním pomohol chlapcom k víťazstvu," uviedol po stretnutí Malec.

 

Už 22-ročný kanonier Sigmy Olomouc si odskočil do mladšieho reprezentačného výberu len na niekoľko dní, aby mu pomohol k zisku trofeje. Na trávniku strávil celých 120 minút vrátane predĺženia a v jedenástkovom rozstrele pridal prakticky víťazný tretí gól. "Súťaž prebieha rok a pol, veľa hráčov sa tu vystriedalo. Zisk trofeje určite poteší, som rád, že prišli ľudia a hnali nás dopredu, aj to nám pomohlo," dodal Malec.

 

V stredajšom finále na Myjave rozhodla najmä sila kolektívu. Tú po stretnutí vyzdvihol aj tréner Hapal, podľa ktorého bol obrat v takomto stretnutí pred štartom kvalifikačného cyklu o ME 2017 mimoriadne dôležitý. "Hráči hrali od prvej minúty až do poslednej, bojovali za Slovensko a hovorí za to aj výsledok. V prvom polčase nás súper z troch situácií dvakrát potrestal, ale v druhom dejstve sme ich prehrávali, mali sme viac možností skórovať a nakoniec prišiel aj kontaktný gól a následne vyrovnanie. Jedenástky už boli vabank, ale brankár nás v nich podržal," dodal český kouč.

 

Ten pred finálovým zápasom nemal ľahkú úlohu. Keďže turnaj je určený pre hráčov do 23 rokov, vo výbere mohol mať aj piatich starších hráčov. Vyskladať chcel konkurencieschopný tím, no zároveň dbať na to, že už v nedeľu nastúpi "dvadsaťjednotka" na úvodný kvalifikačný duel o ME 2017 v Sucku proti domácim Bielorusom. "Rozmýšľali sme o tom, ako by zápas mohol vyzerať. Báli sme sa toho scenára, že by zápas išiel do predĺženia či jedenástkového rozstrelu. Stratili by sme strašne veľa síl pred kvalifikáciou. Zhodli sme sa preto, že by bolo vhodné niektorých hráčov šetriť," dodal Hapal.

 

Viacerí tak sledovali duel len z tribúny. "Chcem sa poďakovať aj hráčom, ktorí vo finále nehrali, no budú pripravení počas celej kvalifikácie. Som rád, že reprezentovať prišla aj pätica starších hráčov a pomohla nám," uviedol Hapal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies