Malec pomotal Galádovi hlavu: Sme tu všetci pre jeden cieľ

NETKY.SK • 6 Október 2014, 10:02 • 2 min
Malec pomotal Galádovi hlavu: Sme tu všetci pre jeden cieľ

SENEC - Na výbornú formu Tomáša Maleca sa budú spoliehať jeho spoluhráči v slovenskej futbalovej reprezentácii do 21 rokov v barážovom dvojzápase ME 2015 proti Taliansku (prvý zápas 10. októbra v Zlatých Moravciach, odveta 14. októbra v Reggio Emilia - pozn.).

slovakia

left justify in out

Vysoký útočník sa však nechcel sám "nominovať" do základnej zostavy a v prípade, že by sa mu napokon ušlo iba miesto na lavičke náhradníkov, je pripravený kolegom na ihrisku naplno držať palce. Alternatívou na hrot útoku je totiž popri legionárovi Rosenborgu Trondheim aj kanonier Ružomberka Adam Zreľák. Tréner dvadsaťjednotky Ivan Galád má teda príjemné starosti, koho z nich uprednostní. "Uvidíme, či nastúpim, rozhodujúce slovo má tréner. S Adamom si však určite budeme priať, či nastúpi jeden alebo druhý. Sme tu všetci pre dosiahnutie spoločného cieľa a určite sa nebudem hnevať, keby som nehral," povedal Malec, ktorý v lete prestúpil z AS Trenčín do nórskeho Trondheimu. V novom pôsobisku sa rozohral k skvelým výkonom s vynikajúcou bilanciou, keď v šiestich zápasoch strelil tri góly. Premiérový pred tromi týždňami do siete Bodo Glimt, potom skóroval na pôde Haugesundu a gólový hetrik zavŕšil minulú nedeľu v domácom dueli proti Aalesundu, ktorý si prišiel naživo pozrieť aj tréner Galád. "Dúfam, že na výkony z klubu nadviažem aj v reprezentácii v prípade, že dostanem šancu. Som tu na to, aby som pomohol k postupu na majstrovstvá Európy," dodal Malec.
      

Na favorizovaných Talianov by mohla platiť tvrdosť a dôraz v osobných súbojoch, to bola základná téza mladých Slovákov a Malec s ňou súhlasí: "Zdravá tvrdosť bude potrebná, Taliani na ňu nie sú zvyknutí. Ale tieto reči musíme pretaviť do výkonu na ihrisku. Tam to bude o našich hlavách, srdciach a nohách. Čaká nás najdôležitejší zápas kariéry. Už to, že hrá futbalista za reprezentáciu, je skvelý pocit a keby sa nám podarilo postúpiť na majstrovstvá Európy, bolo by to splnenie krásneho sna," uzavrel Malec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies