Malec na severe Nórska očaril hetrikom

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 11:28 • 2 min
Malec na severe Nórska očaril hetrikom

TROMSÖ - Slovenský futbalista Tomáš Malec sa objavil v základnej zostave Rosenborgu Trondheim v stredajšom stretnutí 2. kola Nórskeho pohára na trávniku IF Flöya a za dôveru sa odvďačil hetrikom. Rosenborg nad mužstvom zo severonórskeho mesta Tromsö triumfoval presvedčivo 6:0 a 22-ročný (nar. 5. januára 1993) útočník dosiahol štvrtý, piaty aj šiesty gól hostí.

slovakia

left justify in out

V 37. min Malec premenil pokutový kop, zvyšné dva presné zásahy pridal po zmene strán v 56., resp. 58. min. V sezóne 2015 odohral slovenský zakončovateľ len 226 minút, no stihol už streliť dva ligové a štyri pohárové góly.

 

"Budem spokojný, aj keď nebudem prvou voľbou trénera. Som šťastný, podstatné sú pre mňa góly," citoval trenčianskeho rodáka i odchovanca rbkweb.no. Tomáš Malec je v Trondheime na hosťovaní z AS Trenčín do 30. júna 2015. Hráč už pred začiatkom ročníka avizoval ambíciu pokračovať na severe Európy, jeho pocit zdieľa aj tréner Rosenborgu Kaare Ingebrigtsen. "Rozumiem finančnej situácii klubu, ale rád by som ho udržal. Je príkladným profesionálom, na tréningu i v zápasoch. V stredu to len potvrdil. Potrebujeme dvoch kvalitných útočníkov, máme pred sebou dlhú sezónu," uviedol pre rbkweb.no 49-ročný nórsky kouč. Miestne noviny Adressavisen odhadli, že Malecov trvalý prestup by "Troillongan" vyšiel na 3,5 milióna nórskych korún (cca 416 000 eur).

Futbal - Nórsko - pohár - 2. kolo - stredajší výsledok:
IF Flöya - Rosenborg Trondheim 0:6 (0:4)
Tomáš Malec (Rosenborg) odohral celé stretnutie a v 37., 56. a 58. min dal gól (prvý z pok. kopu).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies