Malec do Trondheimu, je šťastný a chce predviesť schopnosti

NETKY.SK • 11 August 2014, 21:42 • 2 min
Malec do Trondheimu, je šťastný a chce predviesť schopnosti

TRONDHEIM - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Tomáš Malec, ktorý dosiaľ hral za AS Trenčín, bude pôsobiť v nórskom klube Rosenborg Trondheim. Podľa webu Trenčína podpísal kontrakt na štyri roky, internetová stránka Trondheimu referuje o ročnom hosťovaní s opciou na následný trvalý kontrakt. Malec bude nosiť dres s číslom 21. Premiéru možno absolvuje už v nedeľu 17. augusta o 18.00 na pôde Brannu Bergen.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade ďakujem za túto šancu a nehovorím to z povinnosti. Som z tohto nového pôsobiska šťastný. Moje prvotné dojmy sú veľmi pozitívne. Dúfam, že Rosenborg a ja si navzájom pomôžeme. Chcem prospievať gólmi a vari budem mať príležitosť predviesť moje schopnosti. Nemám v počte gólov konkrétny cieľ, túžim však po tom, aby ich bolo čo najviac. Rosenborg je veľký klub a má meno aj na Slovensku. Poznajú ho aj tí, ktorým nič nehovoria ďalšie kluby z Nórska. Pričinil sa o to aj Marek Sapara," pripomenul Malec pre portál rbk.no. 

 

"Mojím cieľom je čo najrýchlejšie sa prebojovať do základnej zostavy. Nebude to ľahké a som si plne vedomý, že to bude záležať iba na mne. Chcem sa poďakovať Trenčínu za všetko, čo pre mňa urobili. Bez Trenčína by som sa do Rosenborgu nikdy nedostal. Ďakujem aj fanúšikom a mojim dnes už bývalým spoluhráčom. Na Trenčín budem vždy spomínať iba v dobrom," povedal tesne po podpise zmluvy Tomáš Malec podľa tlačovej správy zastupiteľskej spoločnosti Stars and Friends. 

 

"Rosenborg je pre Tomáša Maleca veľkou šancou. Sledovali ho niekoľko mesiacov a môžem povedať, že Rosenborg nebol jediným mužstvom ktorému padol do oka. Tomáš bol v hľadáčiku viacerých zahraničných klubov už dlhšie. Rozhodli sme sa pre Trondheim, pretože to bol pre Tomáša najlepší projekt. Skauti Rosenborgu ho videli v reprezentačnom drese a aj v pohárovej Európe v drese Trenčína. Určite pomohlo aj to, že Trondheim takýto typ hráča hľadal a potreboval. Teraz bude už len na ňom, ako sa presadí. Nórska liga je kvalitná a tí najlepší hráči z nej často odchádzajú do dobrých klubov v Anglicku či Nemecku. V idéalnom prípade tak Tomášovi môže pomôcť k ďalšej kariére vo veľkom futbale. Tomáš má kvality na to, aby uspel a a presadil sa, a možno raz v budúcnosti pomohol aj našej seniorskej reprezentácii. V klube ho chceli a má ich plnú podporu, preto ho určite v začiatkoch podržia a dajú mu čas na to, aby sa aklimatizoval. Je to mladý hráč a svoju budúcnosť má pred sebou," povedal Roman Vojtek zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá prestup sprostredkovala. 

 

"Tomáš Malec a jeho agentúra mali záujem na odchode hráča z AS Trenčín. Klub sa snažil nájsť schodnú cestu k prestupu. Nórsko je dobrým krokom pre jeho budúcnosť," povedal generálny manažér AS Róbert Rybníček pre web klubu a dodal: "Sme radi a hrdí, že ďalší z našich odchovancov dostáva šancu presadiť sa v európskom futbale a známom klube. Veríme, že prestup do Trondheimu je ďalším a nie posledným krokom v jeho kariére. Aj pre náš klub je to dobrá reklama. Prajeme mu veľa úspechov." 

 

Takmer dvojmetrový odchovanec trenčianskeho futbalu Malec bol v pondelok na lekárskych testoch v Trondheime a vedenie Rosenborgu prejavilo odhodlanie dohodnúť sa s AS Trenčín. V tomto nórskom klube hral v rokoch 2006 - 2010 spomenutý Marek Sapara a bol jednou z hviezd tímu. Rosenborg je úradujúci vicemajster a v tabuľke Elitserien figuruje na štvrtej priečke. 

 

So 14 gólmi najlepší strelec uplynulého ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Malec bol od 1. júla 2011 členom základného kádra AS Trenčín. V minulosti z tímu spod hradu Matúša Čáka hosťoval v Liptovskom Mikuláši. V tejto sezóne vo Fortuna lige a Európskej lige nastúpil v piatich stretnutiach a dal jeden gól. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona