Malcolm Young si dá pauzu od AC/DC, kapela však pokračuje

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 12:33 • 2 min
Malcolm Young si dá pauzu od AC/DC, kapela však pokračuje

CANBERRA - Austrálska kapela AC/DC potvrdila nedávne správy, podľa ktorých má gitarista Malcolm Young zdravotné problémy a nebude ďalej s formáciou spolupracovať. Hudobníci prostredníctvom sociálnej siete Facebook zároveň vyvrátili klebety týkajúce sa ukončenia činnosti skupiny.

slovakia

left justify in out

"Po 40 rokoch života odovzdaného AC/DC, gitarista a zakladajúci člen formácie Malcolm Young preruší prácu s kapelou, a to pre zdravotné problémy. Malcolm by rád poďakoval fanúšikom z celého sveta za ich nekonečnú lásku a podporu. AC/DC tiež žiadajú, aby ste rešpektovali súkromie Malcolma a jeho rodiny. Kapela bude s hudbou pokračovať ďalej," napísali.

 

Spevák formácie Brian Johnson pre britský denník The Daily Telegraph potvrdil, že skupina plánuje v máji pracovať na nových skladbách. "Určite spolu v máji ideme do Vancouveru. Vezmeme gitary a uvidíme, či niekto z nás má nejaké nápady alebo melódie. Ak sa niečo stane, nahráme to," uviedol a dodal, že plánované turné k oslavám 40. výročia založenia kapely zatiaľ nie je potvrdené. 

 

Skupinu AC/DC založili v roku 1973 bratia Malcolm a Angus Youngovci. V roku 1975 debutovali albumom High Voltage, po ktorom nasledovalo ďalších päť štúdioviek. Po vydaní šiesteho albumu Highway To Hell (1979) sa skupina takmer rozpadla. Príčinou bolo úmrtie speváka a spoluautora piesní Bona Scotta, ktorý 19. februára 1980 vo veku 33 rokov zomrel na otravu alkoholom, keď jeho telo nezvládlo noc plnú alkoholu v istom nočnom podniku v Londýne. Jeho rodičia však hudobníkov presvedčili, aby pokračovali. Kapela teda angažovala spomínaného speváka Briana Johnsona a ešte v tom istom roku vydala svoj najpredávanejší album Back In Black (1980). Nasledovali nahrávky ako For Those About To Rock We Salute You (1981), Blow Up Your Video (1988), Ballbreaker (1995), Stiff Upper Lip (2000) alebo zatiaľ posledná Black Ice (2008). Na celom svete dosiaľ predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Zo siedmich nominácií sa im podarilo zatiaľ získať jednu cenu Grammy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona