Malaysia Airlines strácajú po dvoch tragédiách denne do 2 miliónov USD

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 18:30 • 2 min
Malaysia Airlines strácajú po dvoch tragédiách denne do 2 miliónov USD

MOSKVA - Malajzijské aerolínie Malaysia Airlines sú na pokraji bankrotu, keďže po dvoch tohtoročných tragických udalostiach denne prichádzajú takmer o 2 milióny USD (1,49 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra RIA Novosti, ktorá citovala informácie agentúry AFP.
     

"Ak malajzijská vláda nepríde okamžite s nejakým plánom riešenia, aerolínie každým dňom smerujú k svojmu koncu," povedal pre AFP analytik Shukor Yusof z poradenskej spoločnosti Endau Analytics. Ako dodal, pri každodennej strate jeden milión až dva milióny USD sa vzhľadom na odhadované rezervy môže spoločnosť udržať nad hladinou ešte asi šesť mesiacov.
     

Aerolínie postihli tento rok dve mimoriadne tragické udalosti. Najskôr 8. marca zmizlo z radarov ich lietadlo na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu, a potom 17. júla ich ďalší stroj letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru zostrelili nad východnou Ukrajinou. V prvom lietadle bolo na palube 239 ľudí 14 národností, v druhom prípade ich bolo 298, väčšinou z Holandska. Haváriu lietadla nad východnou Ukrajinou nikto neprežil.
     

Podľa denníka Daily Mail aerolínie už pripravujú sériu opatrení s cieľom reštrukturalizovať svoj biznis. Medzi možnými riešeniami sú zmena názvu, nové trasy či prilákanie nových investorov. Aerolínie však nevylučujú ani bankrot.
     

(1 EUR = 1,3433 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies