Malawi a UNICEF testujú drony na prevoz testov na HIV u malých detí

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 19:22 • 2 min
Malawi a UNICEF testujú drony na prevoz testov na HIV u malých detí

LILONGWQ - Malawi a Detský fond OSN (UNICEF) experimentujú s bezpilotnými lietadlami, ktoré majú urýchliť testovanie vírusu HIV medzi malými deťmi. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zástupca UNICEF v Malawi Mahimbo Mdoe uviedol, že drony vyriešia ťažkosti, ktoré trápia zdravotníkov, keď sa snažia dostať do odľahlých oblastí tohto štátu na juhovýchode Afriky.


Mdoe povedal, že v Malawi zomrie každý rok 10.000 detí na choroby súvisiace s vírusom HIV, ktorý spôsobuje smrteľné ochorenie AIDS, a že v roku 2014 sa narodilo takmer 40.000 detí matkám pozitívnym na HIV.


Hovorkyňa UNICEF v Malawi Angela Travisová v utorok vyhlásila, že prvá skúška dronov je už ukončená. Dodala, že drony preleteli päť až desať kilometrov s imitáciou vzorky krvi.


UNICEF uviedol, že krvné vzorky sa v súčasnosti dopravujú motocyklami alebo sanitkami. Vysoké ceny paliva a zlý stav vozoviek prispievajú k oneskorovaniu prevozu vzoriek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies