Malatinského nahradí údajne Pavlis, sekundovať by mu mal Gedra z FNM

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 06:30 • 2 min
Malatinského nahradí údajne Pavlis, sekundovať by mu mal Gedra z FNM

BRATISLAVA - Tomáša Malatinského by mal údajne v kresle ministra hospodárstva nahradiť štátny tajomník rezortu Pavol Pavlis. Na jeho doterajšie miesto by podľa informácií TASR mohol v zrekonštruovanej vláde nastúpiť Juraj Gedra z Fondu národného majetku.

slovakia

left justify in out

Zmeny by mali nastať aj na ministerstve školstva, v médiách sa čoraz častejšie objavuje ako možný nástupca Dušana Čaploviča súčasný štátny tajomník rezortu financií Peter Pellegrini. Dvojkou v rezorte školstva by údajne mala byť Oľga Nachtmannová, ktorá už túto funkciu v minulosti zastávala. Na ministerstvo zahraničných vecí by sa mal na post štátneho tajomníka údajne vrátiť Ivan Korčok.
      

Čaplovič by mal skončiť nielen na poste ministra, ale aj podpredsedu Smeru-SD. O podpredsednícku stoličku by mal prísť aj Vladimír Maňka, ktorý v regionálnych voľbách prehral s Mariánom Kotlebom. Namiesto Čaploviča a Maňku by mali byť podpredsedami Pellegrini a Peter Žiga.
      

Žiga by tak prišiel o post krajského šéfa strany v Košiciach. Ako jeho možný nástupca sa podľa informácií TASR spomína Richard Raši. O kreslo šéfky strany v Banskobystrickom kraji by mala prísť Jana Laššáková. Nahradiť by ju vraj mohli Maňka, ale spomína sa aj Ján Senko.
      

Laššáková by mohla podľa informácií TASR prísť aj o funkciu predsedníčky poslaneckého klubu v NR SR. Ten podľa viacerých zdrojov z prostredia Smeru-SD nie je pod Laššákovej vedením jednotný.
      

Personálnymi otázkami Smeru-SD a zmenami vo vláde sa má zaoberať mimoriadny stranícky snem, ktorý sa uskutoční v sobotu 28. júna. Zvoláva ho predseda Smeru-SD Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies