Malatinského by mal na ministerstve nahradiť Žiga

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 15:22 • 2 min
Malatinského by mal na ministerstve nahradiť Žiga

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Tomáš Malatinský by mal vo vláde skončiť, nahradiť by ho mal podľa informácií agentúry SITA súčasný minister životného prostredia Peter Žiga.

slovakia

left justify in out

Táto zmena má byť súčasťou viacerých zmien vo vláde a Smere-SD, ktoré posledný týždeň avizovali viacerí predstavitelia strany. Malatinského strana do vlády nominovala ako nestraníka. Zmeny vo vláde by mali byť oznámené na júnovom mimoriadnom sneme Smeru.

 

Okrem Malatinského má vo vláde skončiť minister školstva Dušan Čaplovič. Jeho nástupcom sa má stať podľa informácií agentúry SITA štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Zmeny majú nastať aj na postoch viacerých štátnych tajomníkov na ministerstvách. Skončiť majú aj dvaja podpredsedovia strany, viacerí krajskí a okresní predsedovia Smeru-SD. 

Na júnovom sneme podľa informácií agentúry SITA skončí ako podpredseda strany Dušan Čaplovič. Na straníckej stoličke by ho mal nahradiť žilinský župan Juraj Blanár. Členovia Smeru-SD na ňom oceňujú, že za ním nestojí žiadna finančná skupina a nie je spájaný so žiadnymi škandálmi. Žilinská krajská organizácia Smeru-SD navyše nemala v užšom vedení zastúpenie, a to napriek dosahovaným výsledkom. 

 

Pellegrini by sa mal stať aj podpredsedom strany. Vo funkcii by mal nahradiť europoslanca Vladimíra Maňku, ktorý na jeseň neuspel v kandidatúre na banskobystrického župana. Maňka je navyše vedúcim slovenskej delegácie Smeru-SD v Strane európskych socialistov a častejšie je v Bruseli ako na Slovensku. Pellegrini aj Maňka sú z Banskobystrického kraja. 

Podpredsednícku funkciu by mal na sneme obhájiť Marek Maďarič, ktorý sa jej v pondelok vzdal. Kandidatúru podmienil hlbokými a rozsiahlymi zmenami. 

 

Z krajských predsedov sa spomína najčastejšie výmena v Banskej Bystrici, kde by mala skončiť vo funkcii šéfky kraja Jana Laššáková. Tá je zároveň predsedníčkou poslaneckého klubu Smeru-SD v parlamente. Ako okresný predseda by mal podľa informácií agentúry SITA skončiť poslanec NR SR Vladimír Jánoš, ktorý vedie okresnú organizáciu v Prievidzi. 

Mimoriadny snem Smeru-SD bude 28. júna, jeho zvolanie oznámil minulý týždeň predseda strany Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies