Malála zdôraznila dievčatám v utečeneckom tábore v Rwande význam vzdelania

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 18:33 • 2 min
Malála zdôraznila dievčatám v utečeneckom tábore v Rwande význam vzdelania

MAHAMA - Najmladšia laureátka Nobelovej ceny za mier, pakistanská obhajkyňa vzdelávania dievčat Malála Júsafzajová dnes navštívila v Rwande tábor utečencov zo susedného Burundi. Povzbudzovala tam dievčatá, aby sa usilovali o vzdelanie napriek problémom, ktorým čelia.

slovakia

left justify in out

Utečenci v najväčšom rwandskom utečeneckom tábore Mahama ušli pred pokračujúcimi nepokojmi v susednom Burundi, kde vlaňajšie rozhodnutie prezidenta Pierra Nkurunzizu uchádzať sa o ďalší mandát vyvolalo protesty a zabíjanie. V tábore sa nachádza vyše 48.000 utečencov a rwandská vláda im nedávno poskytla ďalšie územie, s ktorým sa plocha tábora zdvojnásobí. V stredu sa tiež Malála stretla s rwandským prezidentom Paulom Kagamem.

 

Deväťnásťročná Malála už počas tohto týždňa navštívila najväčší utečenecký tábor na svete v kenskom Dabaabe, ktorému hrozí zatvorenie. Kenská vláda chce na budúci rok zavrieť tábor, ktorý funguje už 25 rokov, tvrdiac, že utečenci z neho sa môžu dobrovoľne vrátiť do Somálska, ktoré však doposiaľ sužuje občianska vojna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies