Malála oslávila narodeniny v najväčšom utečeneckom tábore sveta

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 13:25 • 2 min
Malála oslávila narodeniny v najväčšom utečeneckom tábore sveta

DADAAB - Laureátka Nobelovej ceny za mier a bojovníčka za vzdelávanie dievčat Malála Júsafzajová oslávila dnes svoje 19. narodeniny v najväčšom utečeneckom tábore na svete v kenskom Dadaabe, ktorému momentálne hrozí zatvorenie. Svojou návštevou chcela upriamiť pozornosť na globálnu migračnú krízu, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Júsafzajovej hovorca Taylor Royle uviedol, že táto pakistanská aktivistka už od minulého roka udržiava prostredníctvom aplikácie Skype kontakt so skupinou dievčat žijúcich v kenskom tábore Dadaab.


Podľa údajov kenskej vlády sa v tomto utečeneckom tábore pri hraniciach so Somálskom nachádza vyše 300.000 utečencov pochádzajúcich prevažne zo Somálska, z ktorých mnohí tam však prežili väčšinu života, prípadne sa v tábore aj narodili.


Tábor Dadaab, ktorý funguje už 25 rokov, plánuje kenská vláda v nasledujúcom roku zavrieť, pričom trvá na tom, že utečenci z neho sa dobrovoľne môžu vrátiť do Somálska, ktoré však doposiaľ sužuje občianska vojna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies