Malála finančne podporila výstavbu školy v Gaze

NETKY.SK • 30 Október 2014, 12:13 • 2 min
Malála finančne podporila výstavbu školy v Gaze

JERUZALEM - Agentúra OSN, ktorá podporuje palestínskych utečencov (UNRWA), vo štvrtok uviedla, že laureátka Nobelovej ceny mieru Malála Jusafzajová venovala 50 000 amerických dolárov (približne 40 000 eur) na výstavbu škôl v Gaze zničených v lete počas vojny medzi Hamásom a Izraelom.

slovakia

left justify in out

UNRWA oznámila, že Malála venuje celých 50 000 dolárov, ktoré dostala v stredu v Štokholme po udelení Svetovej detskej ceny roka, na výstavbu vzdelávacích zariadení. Podľa agentúry Malála povedala, že palestínske deti si zaslúžia kvalitné vzdelávacie, pretože "bez vzdelania nikdy nebude mier". 

 

Desiatky škôl boli zničené počas 50-dňovej vojny. Dnes 17-ročná Malála získala tohtoročnú Nobelovu cenu za mier za podporu práv dievčat na vzdelanie v jej rodnom Pakistane. Prežila strelu do hlavy, ktorú jej spôsobil pred dvoma rokmi bojovník Talibanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies