Malajzijský protikorupčný úrad sa odvolá voči rozhodnutiu o premiérovom škandále

NETKY.SK • 27 Január 2016, 11:45 • 2 min
Malajzijský protikorupčný úrad sa odvolá voči rozhodnutiu o premiérovom škandále

KUALA LUMPUR - Malajzijský protikorupčný úrad dnes oznámil, že sa odvolá voči rozhodnutiu generálneho prokurátora zbaviť premiéra Najiba Razaka podozrení z nelegálneho nadobudnutia vyše 680 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor v utorok oznámil, že premiéra Razaka na základe zistení vyšetrovateľov zbavili v kauze všetkých podozrení a celý prípad uzavreli. Peniaze, ktoré sa ocitli na premiérovom osobnom účte, boli údajne legálnym darom od saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Najib zdôrazňuje, že zo spomínanej sumy už vrátil 620 miliónov dolárov.

 

Protikorupčný úrad požiadal dnes o revíziu rozhodnutia prokuratúry nezávislým vládnym výborom. Celú kauzu vlani v júli odhalil americký časopis Wall Street Journal. Premiér v súvislosti s ňou čelil výzvam na odstúpenie. Podľa agentúry AP išlo o najvážnejšiu krízu v politickej kariére Najiba, ktorý pôsobí vo funkcii predsedu malajzijskej vlády od roku 2009.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies