Malajzijský premiér avizuje návrat odborníkov na miesto zrútenia MH17

NETKY.SK • 5 September 2014, 12:21 • 2 min
Malajzijský premiér avizuje návrat odborníkov na miesto zrútenia MH17

KUALA LUMPUR - Malajzijský premiér Nadžíb Razak vo štvrtok oznámil skorý návrat malajzijských odborníkov na miesto júlového zrútenia lietadla spoločnosti Malaysia Airlines.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov tam zostanú dovtedy, kým nenájdu pozostatky všetkých obetí a nevrátia ich rodinám. Razak taktiež avizuje nájdenie všetkých dôkazov na mieste tragédie na nepokojnom východe Ukrajiny, píše portál malajzijského denníka The Star. Premiér v tejto veci aktuálne poslal ministra obrany do Kyjeva, kde má pre expertov zaručiť bezpečnú prepravu a podmienky pre prácu a zapojiť sa do procesu dosiahnutia prímeria medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými povstalcami.

 

Malajzijské lietadlo smerujúce z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútilo 17. júla v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Západ obviňuje z činu proruských povstalcov, ktorých podľa neho priamo podporuje vláda v Moskve, tá to však odmieta. Nájdené telá obetí zhromaždili v Holandsku, odkiaľ pochádzalo takmer 200 cestujúcich. Doteraz sa podarilo identifikovať viac ako 180 z celkového počtu ľudí na palube. Záznamy z takzvaných čiernych skriniek analyzujú v Británii, pričom zverejnenie predbežnej správy o okolnostiach pádu z dielne Holanďanov sa očakáva v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies