Malajzijský opozičný líder Ibrahim: Vláda zatajuje informácie z radaru

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 13:38 • 2 min
Malajzijský opozičný líder Ibrahim: Vláda zatajuje informácie z radaru

KUALA LUMPUR - Malajzijský opozičný líder Anwar Ibrahim varoval, že vláda zámerne zatajuje dôležité informácie o okolnostiach marcového zmiznutia lietadla s 239 osobami na palube.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa slov bývalého vicepremiéra je totiž nemožné, aby "sofistikovaný" radarový systém nezachytil lietadlo prelietajúce cez územie krajiny. Na jeho uvedení do praxe sa totiž údajne osobne podieľal. Exminister financií zároveň tvrdí, že na základe presných informácií zo systému môžu okamžite zasahovať armádne stíhačky. Anwar, na ktorého nedávnom súdnom procese sa krátko pred odletom zúčastnil jeden z pilotov strateného lietadla, tvrdí, že vláda poškodzuje imidž krajiny. Ako dodal v piatok zverejnenom rozhovore pre britské médiá, vyšetrovanie by mala prevziať medzinárodné komisia.

 

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Keďže stroj mal vypnuté komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho presného zrútenia je zatiaľ takisto neznáme. Tímy, ktoré v Indickom oceáne hľadajú stratené malajzijské lietadlo, v piatok začnú s cieleným podmorským pátraním po čiernych skrinkách. O niekoľko dní sa totiž vybijú ich batérie so životnosťou 30 dní. Čierne skrinky môžu byť jediným spôsobom, ako rozlúštiť záhadu zmiznutia malajzijského lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona