Malajzijskú rodinu zachránil odkaz napísaný čili omáčkou!

NETKY.SK • 16 September 2014, 12:19 • 2 min
Malajzijskú rodinu zachránil odkaz napísaný čili omáčkou!

KUALA LUMPUR - Šestnásťčlenná malajzijská rodina použila správu napísanú čili omáčkou, aby na seba počas záplav v indickej provincii Kašmír upútala pozornosť záchranných zložiek, informovali dnes malajzijské noviny New Straits Times.

slovakia

left justify in out

Farisha Elaina Abdul Hanif a jej manžel Mamoon Ashraf s rodinou uviazli na streche štvorposchodovej budovy v Kašmíre počas záplav, ktoré si vyžiadali stovky obetí na životoch, citovala novinky agentúra DPA.

 

"Použili sme čili omáčku, s ktorou sme napísali na uterák Malajzia, aby vedeli, že sme cudzinci," uviedla Farisha v pondelok po prílete na Medzinárodné letisko v Kuale Lumpur. "Dokonca sme použili aj tričko s obrázkom Jalur Gemilang, aby sme záchranárom naznačili, že sme z Malajzie," dodala. Uvedený malajzijský výraz označuje "pruhy slávy", ktoré obsahuje malajzijská zástava. 

 

Rodina pricestovala do provincie Kašmír na svadbu. Minister zahraničných vecí sa vyjadril, že všetci 54 Malajzijčania, nachádzajúci sa v provincii, boli bezpečne evakuovaní, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona