Malajzijské aerolínie požiadali príbuzných obetí, aby sa vrátili domov

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 10:40 • 2 min
Malajzijské aerolínie požiadali príbuzných obetí, aby sa vrátili domov

KUALA LUMPUR - Letecká spoločnosť Malaysia Airlines požiadala príbuzných pasažierov letu MH370, aby opustili hotelové ubytovanie, ktoré im poskytujú, a vrátili sa domov.

slovakia

left justify in out

Podľa aerolínií budú všetky asistenčné centrá pre rodiny zatvorené 7. mája, príbuzní však budú dostávať aktualizované informácie prostredníctvom telefonátov, správ, internetu a osobných stretnutí. "Namiesto pobytu v hoteloch rodinám MH370 odporúčame, aby čakali na aktuálne informácie z pohodlia svojich domovov," uvádza sa v stanovisku. Malaysia Airlines vo štvrtok oznámili, že napriek "pravdepodobne najrozsiahlejšiemu (pátraniu) v ľudskej histórii... osud zmiznutých pasažierov a posádky ostáva neznámy".

 

Malajzijské ministerstvo dopravy medzičasom oznámilo, medzi zmiznutím letu MH370 a začiatkom pátracej operácie prešli štyri hodiny. Správa ministerstva tiež ukázala, že letoví dispečeri si všimli zmiznutie lietadla až 17 minút po tom, čo sa stratilo z radaru, uvádza spravodajská stanica BBC. 

 

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Pátracia operácia prebieha západne od austrálskeho mesta Perth, tisíce kilometrov od pôvodného kurzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies