Malajzijská vláda stanovila 22. august za deň štátneho smútku za obeťami letu MH17

NETKY.SK • 14 August 2014, 14:37 • 2 min
Malajzijská vláda stanovila 22. august za deň štátneho smútku za obeťami letu MH17

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda vyhlásila dnes 22. august za deň štátneho smútku za obeťami leteckého nešťastia, ktoré sa odohralo 17. júla nad územím východnej Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Let číslo MH17 spoločnosti Malaysia Airlines zasiahla raketa, ktorú podľa niektorých vyšetrovateľov vystrelili proruskí separatisti.
     

Malajzijský vicepremiér Muhyiddin Yassin, ktorého citovala agentúra DPA, uviedol, že do krajiny ešte dnes privezú prvých 16 identifikovaných tiel malajzijských obetí tejto tragédie. Tím medzinárodných forenzných expertov skúma telesné pozostatky 43 Malajzijčanov v Holandsku, odkiaľ stroj 17. júla vzlietol.
     

Vláda v Kuala Lumpure na budúci týždeň oznámi, či daný deň, 22. august, vyhlási aj za deň pracovného pokoja, čo by znamenalo uzavretie štátnych úradov a finančných trhov, píše agentúra Reuters.
     

"Mená obetí zverejníme až po ich dopravení späť do Malajzie," dodal Yassin. Podľa úradov je medzi zmienenými 16 pozostatkami i jeden holandský občan, ktorý bude na žiadosť svojich pozostalých pochovaný v Malajzii. Najmenej dve Malajzijčanky na palube lietadla boli vydaté za Holanďanov.
     

Z celkového počtu 43 Malajzijčanov prítomných v zrútenom lietadle boli pätnásti členmi posádky a dve deti boli iba v dojčenskom veku. Stroj smeroval z Amsterdamu do Kuala Lumpuru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies