Malajzijská vláda delegovala pátranie po vraku MH370 na súkromné spoločnosti

NETKY.SK • 19 Január 2017, 14:14 • 2 min
Malajzijská vláda delegovala pátranie po vraku MH370 na súkromné spoločnosti

KUALA LUMPUR - Malajzia poskytne peňažnú odmenu súkromným spoločnostiam, ktoré prispejú k lokalizovaniu hlavnej časti vraku nezvestného dopravného lietadla linky MH370 malajzijských aerolínií. Oznámil to dnes námestník tamojšieho ministra dopravy.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako malajzijská, austrálska a čínska vláda odvolali v utorok oficiálne pátranie v Indickom oceáne, štát privíta každú súkromnú stranu s príslušnou kvalifikáciou v pátraní po vrakoch lietadiel, uviedol Abdul Aziz Kaprawi. "Malajzia je povinná pokračovať v pátraní," dodal.

 

"Tým, ktorí nám poskytnú relevantné informácie alebo dôkazy, bude vyplatená hotovosť v miliónoch malajzijských ringgitov (stovkách tisíc eur)," prisľúbil námestník ministra. Vyzval tiež odborníkov z rôznych príslušných priemyselných odvetví, aby sa pokúsili pátrať po vraku lietadla, nezvestného od marca 2014.

 

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines na linke číslo MH370 s 239 osobami na palube zmizlo počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Malajzia, Austrália a Čína spoločne oznámili, že pátranie v oblasti s rozlohou 120.000 kilometrov štvorcových v južnej časti Indického oceánu sa prerušuje dovtedy, kým sa nenájdu nové dôkazy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies