Malajzijská vláda dala súhlas na obnovenie pátrania po zmiznutom boeingu

NETKY.SK • 6 Január 2018, 12:18 • 2 min
Malajzijská vláda dala súhlas na obnovenie pátrania po zmiznutom boeingu

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda súhlasí s ďalším pokusom o vypátranie lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky zmizlo ešte v marci roku 2014 počas letu z mesta Kuala Lumpur do Pekingu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu televízia Channel News Asia, ktorá sa odvolala na vyhlásenie zaslané vládou príbuzným obetí leteckého nešťastia.

 

Vo vládnom vyhlásení sa podľa agentúry AP spresňuje, že malajzijská vláda do pátrania zaangažovala americkú spoločnosť Ocean Infinity. Pátracia loď sa do "zóny pátrania" vydala v utorok.

 

Americká spoločnosť Ocean Infinity ešte začiatkom augusta roku 2017 navrhla príbuzným obetí, že bude pátrať po lietadle letu MH370. Spoločnosť Ocean Infinity sa zaoberá skúmaním morského dna a vykonáva pátranie vo veľkých hĺbkach, pričom využíva techniku schopnú pracovať v autonómnom režime. Spoločnosť tiež spolupracuje so súkromnými spoločnosťami a podieľa sa na výskumných projektoch. Avizovala, že svoje služby bude účtovať jedine v prípade, že trup lietadla nájde.

 

Po troskách lietadla pátrali vyšetrovacie tímy z Austrálie, Číny a Malajzie. Akciu ukončili bez úspechu vlani v januári po 1046 dňoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona