Malajzijská polícia zatkla 14-ročné dievča, ktoré chcelo ísť za militantmi do Sýrie

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:10 • 2 min
Malajzijská polícia zatkla 14-ročné dievča, ktoré chcelo ísť za militantmi do Sýrie

KUALA LUMPUR - Polícia zadržala 14-ročné malajzijské dievča, ktoré údajne chcelo odcestovať do Sýrie a pridať sa tam k džihádistickým bojovníkom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie malajzijskej polície.

slovakia

left justify in out

Hlavný inšpektor generál Chalid Abu Bakar oznámil, že dievča zatkli v utorok, ale neuviedol jej osobné údaje ani miesto zatknutia.

 

Ministerstvo vnútra vyhlásilo, že k militantom organizácie Islamský štát (IS) a pridruženým skupinám v Sýrii aj Iraku sa už pripojilo vyše 50 Malajzijčanov. Viac ako 20 ďalších Malajzijčanov obžalovali na súde za plánovanie odchodu k týmto islamským militantom.

 

Minister zahraničných vecí Anifah Aman dnes označil nedávne zavraždenie 21 egyptských kresťanov v Líbyi skupinou napojenou na Islamský štát za "absolútne odsúdeniahodné".

 

"Malajzijská vláda vyjadruje hlbokú sústrasť vláde Egyptskej arabskej republiky a rodinám obetí. Želáme im silu a odvahu v tomto ťažkom období," dodal šéf malajzijskej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies