Malajzijská polícia vypočúvala podozrivých z vraždy Kim Čong-nama priamo na ambasáde KĽDR

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 07:55 • 2 min
Malajzijská polícia vypočúvala podozrivých z vraždy Kim Čong-nama priamo na ambasáde  KĽDR

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia vstúpila do priestorov veľvyslanectva KĽDR v Kuala Lumpure, aby vypočula troch podozrivých v prípade nedávnej vraždy Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una.

slovakia

left justify in out

Štyria malajzijskí policajti vykonali v priestoroch veľvyslanectva vypočúvanie, ktoré trvalo približne dve a pol hodiny, informovala v nedeľu japonská tlačová agentúra Kjódó. Ide o prvý výsluch, ktorý malajzijská polícia vykonala na pôde severokórejského veľvyslanectva.

 

K vražde Kim Čong-nama došlo 13. februára na letisku v Kuala Lumpure. Malajzijský súd už v kauze obvinil z vraždy dve vykonávateľky útoku - Vietnamku a Indonézanku. Malajzijská polícia na základe vyšetrovania tvrdí, že ku Kimovi pristúpili dve ženy a do tváre mu vstrekli mimoriadne toxickú nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN klasifikuje ako zbraň hromadného ničenia.

 

V kauze sú podozriví niekoľkí Severokórejčania, z ktorých traja sa podľa predpokladov mali skrývať práve v objekte veľvyslanectva KĽDR v Kuala Lumpure.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies