Malajzijčania zneužili púť do Mekky, aby sa pripojili k džihádistom v Sýrii

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 12:06 • 2 min
Malajzijčania zneužili púť do Mekky, aby sa pripojili k džihádistom v Sýrii

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia dnes vyjadrila znepokojenie z toho, že niektorí občania krajiny zneužívajú púte do Mekky ako krycí manéver na pripojenie sa k teroristickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii. Informácie priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dvaja Malajzijčania, ktorí nedávno odišli na takzvanú súkromnú púť "umra", smerujúcu do najsvätejšieho mesta islamu Mekky, sa pripojili k militantom z IS v Sýrii. Potvrdil to policajný inšpektor Khalid Abu Bakar.

 

Obaja podozriví sa podľa Bakara očividne prihlásili na púť prostredníctvom registrovanej cestovnej kancelárie, aby tak "predišli odhaleniu".

 

"Je to vážna vec, ktorú musíme okamžite riešiť," povedal Bakar s tým, že "umry" sa každoročne zúčastňujú tisícky moslimov z Malajzie.

 

Vyše 80 ľudí zatkli v Malajzii po tom, čo úrady začali konať voči osobám podozrivým z podpory IS. Medzi zatknutými bolo aj 14-ročné dievča, ktoré plánovalo utiecť za džihádistami v Sýrii cez Egypt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies