Malajzia zhabala 18 rohov nosorožcov z Mozambiku

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 11:02 • 2 min
Malajzia zhabala 18 rohov nosorožcov z Mozambiku

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady zadržali 18 rohov nosorožcov, údajne prepašovaných do krajiny z afrického Mozambiku. Informovali o tom dnes malajzijskí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ letiskového colného úradu Hamzah Sundang uviedol, že rohy boli letecky dovezené z Mozambiku do katarského hlavného mesta Dauha a odtiaľ ich v piatok 7. apríla dopravili do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur.

 

Riaditeľ dodal, že rohy vážia 51,4 kilogramu, majú hodnotu 13,6 milióna ringgitov (3,1 milióna dolárov) a vo falšovanom colnom vyhlásení boli zapísané ako umelecké predmety, navyše s falošným cieľom cesty.

 

Hamzah podľa agentúry AP ďalej oznámil, že colníci odhalili rohy v letiskovom sklade s nákladom, keď dostali správu od informátora, avšak nikto nebol zatknutý. Hamzah uviedol, že prípad vyšetrujú ako pašovanie zakázaného tovaru.

Rohy nosorožcov majú podľa obyvateľov Ázie liečivé účinky, a preto je tam po nich obrovský dopyt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies