Malajzia zakázala skladbu Despacito. Dôvodom je obscénny text

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 09:32 • 2 min
Malajzia zakázala skladbu Despacito. Dôvodom je obscénny text

KUALA LUMPUR - Vláda Malajzie zakázala vysielanie piesne Despacito od portorickej dvojice Luis Fonsi a Daddy Yankee.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je jej obscénny text. Zákaz sa vzťahuje na štátne rádiá a televízie, no aj tým súkromným nariaďuje, aby text piesne "upravili s prihliadnutím na miestnu kultúru". Malajzijské ministerstvo pre komunikáciu a masmédiá vo svojom štvrtkovom rozhodnutí uvádza, že text piesne preskúmalo na základe sťažností verejnosti a jeho verdikt znie, že skladba je v tejto podobe nevyhovujúca.

 


Nie je zrejmé, ktorá časť textu malajzijskej vláde prekáža, v skladbe sa však okrem iného spieva "dovoľ mi prejsť tvoje nebezpečné zóny, až kým nebudeš kričať", či "poď, ochutnaj moje ústa".

Vydavateľstvo Universal Music Latin Entertainment v stredu informovalo, že Despacito sa stalo skladbou s historicky najväčším počtom streamov. Skladba kraľuje už desať týždňov aj singlovým rebríčkom na oboch stranách Atlantiku a darí sa jej aj na YouTube, kde sa za uplynulý týždeň posunula v historickom rebríčku podľa počtu videní na štvrté miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies