Malajzia vyhovie žiadosti KĽDR a vydá jej telo zavraždeného Kim Čong-nama

NETKY.SK • 16 Február 2017, 10:26 • 2 min
Malajzia vyhovie žiadosti KĽDR a vydá jej telo zavraždeného Kim Čong-nama

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady dnes potvrdili, že mužom, ktorý bol v pondelok zavraždený na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure, je skutočne Kim Čong-nam - nevlastný brat severokórejského vodcu Kim Čong-una.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra DPA, podpredseda malajzijskej vlády Ahmad Zahid Hamidi dnes pred novinármi spresnil, že veľvyslanectvo KĽDR prvýkrát overilo, že Kim Čong-nam, ktorý cestoval s pasom na meno Kim Čchol, je osobou zavraždenou v pondelok na letisku.

 

Ahmad Zahid Hamidi súčasne oznámil, že Malajzia čoskoro telo zavraždeného nevlastného brata vodcu KĽDR vydá Severnej Kórei.

 

Hamidi spresnil, že po skončení všetkých policajných a lekárskych úkonov bude telo vydané KĽDR prostredníctvom jej veľvyslanectva v Kuala Lumpure.

 

Vysvetlil tiež, že malajzijská vláda súhlasila s vydaním tela, lebo "si ctí dvojstranné vzťahy s akoukoľvek krajinou," vysvetlil vicepremiér.

 

Britská spravodajská stanica BBC pripomenula, že severokórejské úrady sa snažili zabrániť pitve tela, malajzijské úrady však trvali na zistení presnej príčiny smrti.

 

Kým malajzijská vláda je v kauze vraždy Kim Čong-nama skôr neutrálna, juhokórejské vedenie z nej obviňuje severokórejský režim a jeho vodcu Kim Čong-una.

 

V súvislosti s vraždou, ktorá sa odohrala tento pondelok na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure, malajzijská polícia zadržala dve podozrivé ženy - jednu s vietnamským a druhú s indonézskym pasom. Obe ženy sú podozrivé, že na Kim Čong-nama zaútočili - zrejme tekutinou, ktorú mu vychrstli do tváre. Kim zomrel počas prevozu z letiska do nemocnice.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies