Malajzia vyhostila po vražde Kim Čong-nama severokórejského veľvyslanca

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 15:34 • 2 min
Malajzia vyhostila po vražde Kim Čong-nama severokórejského veľvyslanca

KUALA LUMPUR - Malajzia dnes vyhostila severokórejského veľvyslanca, ktorý kritizoval jej vyšetrovanie vraždy nevlastného brata vodcu KĽDR Kim Čong-nama.

slovakia

left justify in out

Oznámil to malajzijský minister zahraničných vecí Anifah Aman s tým, že severokórejský veľvyslanec musí opustiť krajinu do 48 hodín.

 

Podľa ministrových slov Malajzia už počas týždňa požadovala, aby sa jej veľvyslanec ospravedlnia za svoju verejnú kritiku vyšetrovania vraždy Kima na letisku v Kuala Lumpure dňa 13. februára.

 

Keďže sa veľvyslanec neospravedlnil a nezdá sa, že by to mal v úmysle, Malajzia sa rozhodla ho vyhostiť, informovala tlačová agentúra AP.

 

"Malajzia bude ostro reagovať na akékoľvek urážky na svoju adresu alebo akýkoľvek pokus o poškodenie svojej povesti," dodal Anifah.

 

Americkí a juhokórejskí predstavitelia tvrdia, že nevlastného brata vodcu Severnej Kórey, ktorú si dovolil kritizovať, zabili severokórejskí agenti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies