Malajzia vyčíslila náklady na pátranie po zmiznutom lietadle

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 19:25 • 2 min
Malajzia vyčíslila náklady na pátranie po zmiznutom lietadle

KUALA LUMPUR - Malajzia vyčíslila doterajšie náklady na pátranie po zmiznutom lietadle spoločnosti Malaysia Airlines (let MH370) na 27,6 milióna malajzijských ringgitov (6,34 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Je to prvý konkrétny údaj od nešťastia, ku ktorému došlo 8. marca. Informoval o tom internetový portál Business Times.
     

Lietadlo s 239 ľuďmi na palube záhadne zmizlo 8. marca počas letu z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur do Pekingu, zhruba hodinu po štarte, a doteraz sa nenašlo. Väčšina z cestujúcich boli Číňania.
     

"Suma 27,6 milióna MYR pritom zahŕňa len doterajšie náklady malajzijských agentúr," uviedol šéf malajzijského úradu civilného letectva Azharuddin Abdul Rahman a pripomenul, že do pátrania po Boeingu 777-200 sa zapojili aj ďalšie štáty vrátane Číny, USA a Austrálie.
     

Austrália v máji zúžila pátranie na lokalitu vzdialenú 1600 kilometrov od jej severozápadného pobrežia, kde bolo počuť sériu zvukových signálov, ktoré odborníci pokladali za zvuky vysielané čiernou skrinkou lietadla. Austrálčania však nakoniec dospeli k záveru, že vrak lietadla sa v tejto oblasti nenachádza.
     

Nové pátranie v oblasti s rozlohou 56.000 štvorcových kilometrov, ktoré sa opiera o satelitnú analýzu najpravdepodobnejšej trasy lietadla, sa zrejme začne v auguste. Celkové náklady na vypátranie stroja sú už teraz najvyššie v histórii letectva a ešte stúpnu. Experti odhadujú, že konečná suma sa bude pohybovať rádovo v stovkách miliónov dolárov.
     

(1 EUR = 4,3518 MYR)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies