Malajzia požiadala Naí Dillí o pomoc pri pátraní strateného boeingu 777

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 14:20 • 2 min
Malajzia požiadala Naí Dillí o pomoc pri pátraní strateného boeingu 777

NAÍ DILLÍ - Boeing 777 na palube 239 osobami zmizol v sobotu neďaleko Vietnamu.

slovakia

left justify in out

Malajzia požiadala Indiu o pomoc pri pátraní po lietadle malajzijskej spoločnosti, ktoré sa s 239 osobami na palube stratilo v sobotu na ceste z Kuala Lumpuru do Pekingu. Pátrací tím chce tak rozšíriť pátranie do oblasti Andamanského mora. Ministerstvo pre vonkajšie záležitosti uviedlo, že malajzijské úrady "kontaktovali svojich indických partnerov a požiadali ich o pomoc pri pátraní neďaleko Amdamského mora". Obe strany ešte o možnostiach a rozsahu pomoci rokujú. Šéf malajzijských vzdušných síl predtým poprel vyjadrenia pripisované jemu, že zmiznuté lietadlo pomocou radaru objavili v Melackom prielive, asi 500 kilometrov od jeho plánovanej trasy. Rodzali Daud povedal, že takéto správy miestnych médií sú nepravdivé. Pripustil však, že sa mohlo lietadlo obrátiť späť.

 

Pátranie po lietadle pokračuje v stredu už piatym dňom, napriek vysokému nasadeniu sa však stále nepodarilo nájsť žiadne konkrétne stopy po havárii. Stroj zmizol z obrazoviek v sobotu nadránom malajzijského času, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom. Po troskách pátrajú desiatky lietadiel a lodí z viacerých krajín, zatiaľ čo sa objavujú rôzne špekulácie vrátane možnosti teroristického útoku. Interpol totiž v nedeľu potvrdil, že dvaja cestujúci použili ukradnuté pasy. Malajzijská polícia už zistila, že jeden z nich patril 19-ročnému Iráncovi, ktorý chcel v Nemecku požiadať o azyl. Nepredpokladá, že by mal väzby na teroristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies