Malajzia nariadila zmrazenie účtov osôb podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 24 September 2014, 09:24 • 2 min
Malajzia nariadila zmrazenie účtov osôb podozrivých z terorizmu

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda nariadila zmrazenie všetkých bankových účtov patriacich osobám a organizáciám podozrivým z terorizmu. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra prevažne moslimskej Malajzie vydalo pokyn bankám pôsobiacim v krajine, aby porovnali svoje databázy so zoznamom OSN, v ktorom sú evidované osoby a skupiny zapojené v teroristických aktivitách. 

 

"V prípade zhody mena jednotlivca alebo skupiny, musí dotyčná inštitúcia okamžite zmraziť príslušné vklady ... a informovať o tejto skutočnosti regulačný orgán," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. 

 

Finančným inštitúciám, ktoré toto nariadenie nedodržia, bude hroziť finančná pokuta vo výške milión malajzijských ringgitov (239.000 eur). 

 

Podľa miestnych policajných zdrojov pôsobí v rôznych džihádistických skupinách vo svete, vrátane Islamského štátu (IS), približne 100 občanov Malajzie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona