Malajzia má dôkaz o poslednom kontakte zmiznutého lietadla

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 13:17 • 2 min
Malajzia má dôkaz o poslednom kontakte zmiznutého lietadla

KUALA LUMPUR - Údaje z družice potvrdzujúce, že lietadlo malajzijských aerolínií, po ktorom už tretí týždeň pátrajú tímy z 26 krajín, obsahujú aj posledný elektronický signál vyslaný lietadlom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ten je však ešte stále predmetom vyšetrovania, uviedol dnes malajzijský minister obrany a úradujúci minister dopravy Hishammuddin Hussein, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

"Existuje dôkaz o čiastočnom kontakte medzi lietadlom a pozemnou stanicou, ku ktorému došlo o 00.19 h (01.19 SEČ)," povedal na tlačovej konferencii Hussein. "Zatiaľ tejto komunikácii nerozumieme, takže je predmetom skúmania," dodal malajzijský minister dopravy.
     

Na základe analýzy satelitných dát britskou spoločnosťou Inmarsat malajzijský premiér Nadžíb Razak v nedeľu oznámil, že nezvestné lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines na trase Kuala Lumpur-Peking s 239 ľuďmi na palube sa zrútilo v južnej časti Indického oceánu, vo vzdialenosti niekoľko tisíc míľ od stanoveného kurzu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies